Monitoring

Om uw organisatie de zekerheid te geven dat uw automatisering zo optimaal mogelijk functioneert biedt Use IT de dienst Monitoring aan. Use It zal de beschikbaarheid en de prestaties van de server(s) en uw overige netwerk apparatuur continue controleren. De experts van Use IT worden bij incidenten direct gewaarschuwd, waardoor ernstige problemen worden voorkomen en de eindgebruikers kunnen ongestoord doorwerken.

 

Voor het monitoren van uw servers maken wij gebruik van het Open Source enterprise-class programma van Nagios® . Met behulp van dit programma kunnen wij al uw servers, zowel Windows als Linux/Unix monitoren. Daarnaast is het ook mogelijk om uw andere netwerk producten zoals routers, switches, firewalls en printers te monitoren, maar ook uw applicaties en services te monitoren.

 

Het voordeel van Server Monitoring is het snel signaleren van potentiële problemen waardoor deze voorkomen kunnen worden, vaak zonder dat uw bedrijf het merkt. Bovendien zal Use IT u ook adviseren over de continuïteit van uw server(s).

 


Use IT gaat verder dan anderen. Use IT controleert dagelijks kritische aspecten en onderneemt actie.
Op dit moment worden er door Use IT rond de 60 servers bewaakt.